Osaatko drone-säännöt?

on

Opettele lento- ja kuvaustekniikan lisäksi myös lentosäännöt. Käy asiat läpi hyvissä ajoin ennen suunniteltua H-hetkeä. Tässä vinkit siihen, mihin kannatta paneutua. Lue, harjoittele ja lähde kuvaamaan näyttäviä otoksia.

Aloita paneutumalla GoPro Karman käyttöoppaaseen

Karma on helppokäyttöinen. Käyttöoppaaseen kannattaa silti paneutua. Dronen käyttö on hauskempaa, kun kaikkia toimintoja osaa käyttää.

Turvallinen lennätys

Ethän lennä suoraan ihmisten tai eläinten yli. Älä lennä sumussa, kovassa tuulessa äläkä vesi- tai lumisateessa. Ota huomioon paikalliset rajoitukset. Pidä droneen suora näköyhteys. Noudata dronea koskevia lentosääntöja. Droneinfo.fi on tehnyt hyvän koosteen, johon kannattaa tutustua tästä linkistä. 

Upeissa vuoristomaisemissa lentävä drooni
MAISEMAKUVAUSTA PARHAIMMILLAAN: Drone on oikea väline mahtaviin maisemakuvauksiin.

Ohjelman päivitys

Pidä huoli siitä, että Karmassa ja GoPro-kamerassa on ohjelmapäivitykset kunnossa. Kytkemällä Karman ohjain Wi-Fi-verkkon, saat automaattisesti ilmoituksen uusista ohjelmista ja niiden asentamisesta.

Opettele ohjaimen käyttö

Dronen nosto ilmaan ensimmäistä kertaa ja uuden oppiminen saattaa tuntua haasteelliselta. Aloita opettelemalla ohjaimen käyttö. Karman ohjaimessa on interaktiivinen lentosimulaattori, jolla voi harjoitella lennättämistä ilman, että Karma nousee ilmaan. Tällä tavoin saa hyvän ymmärrykseen siitä, miten ohjain ja dronen lennättäminen toimii. Lennättämistä kannattaa harjoitella lennätyssimulaattorilla ennen kuin nostaa Karman ilmaan.

Opi lisää Karma-ohjaimesta täältä:

Opettele lentämään ennen kuin opettelet käyttämään kameraa

Kun drone on nostettu ilmaan, lennättäminen ja kuvaaminen samalla aikaa saattaa olla hankalaa. Siksi on hyvä, että ensin hallitsee lennättämisen. Sen jälkeen voikin keskittyä kameran ohjaamiseen, panorointiin ja kallistamiseen.

Vinkki: Karmasta voi lähettää yhteisillä retkillä livekuvaa kavereiden tai perheen älypuhelimiin GoPro Passenger -sovelluksen kautta.

Opi lisää Passenger-sovelluksesta täältä

Dronen laskeutuminen

Laskeutuminen on helppoa. Se voidaan tehdä joko automaattisesti tai manuaalisesti. Manuaalilaskeutumisessa Karma ohjataan ohjaussauvojen avulla. Kun Karma on laskeutunut, roottorit lopettavat automaattisesti pyörimisen, jonka jälkeen virta voidaan sammuttaa virtanapista.

Automaattisella toiminnolla valittavana on kolme laskeutumisvaihtoehtoa. Drone voi palata lentoonlähtöpaikkaansa, luoksesi tai laskeutua suoran alas. Ohjaussauvoja pystyy käyttämään esteiden ohittamiseen paluulennon ja laskeutumisen aikana.

Opi laskeutumisesta lisää täältä:

Valmisasetukset kuvauksessa

Karmassa on valmiina neljä kameran kuvaustilaa. Nämä ovat: Orbit, Dronie, Reveal ja CableCam. Näillä saa jo todella upeita otoksia.

Orbit: Drone kiertää kuvaajaa automaattisesti.

Dronie: Karma lentää taaksepäin kohdasta A kohtaan B, ja nousee 45 asteen kulmassa. Teho on todella eeppinen ja mahtava. Kuva liikkuu lähikuvasta laajaan maisemakuvaan. Drooni lentää takaisin pisteesen A samassa kulmassa.

Reveal: Määrittämällä kohta A ja B, kamera lentää kohtaan B samanaikaisesti kun kamerakulmaa voi nostaa kohti horisonttia.

CableCam: Drooni lentää kohdasta A kohtaan B sivuttain suorassa linjassa. Voit itse määrätä korkeuden ja vauhdin. Drooni lentää edestakaisin A- ja B-kohdan välillä kunnes se pysäytetään.

Opi lisää Auto Shot -toiminnoista täältä:

 

Upeita kuvaushetkiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *