Ronaldinho inspiroi katulapsia kentällä ja sen ulkopuolella

on

Lue jalkapallotähden puhe riolaisen UERE-katulapsihankkeen lapsille.

Hänet valittiin maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi sekä 2004 että 2005, häntä pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaimmista pelaajista ja hänen uransa on satumainen.

Ronaldinhon – XXL:n uuden mainoksen suurimman tähden – elämä on nykyisin monella tapaa niin kaukana Rion katulasten todellisuudesta kuin se vain voi olla.

Täydellinen valinta uuteen mainokseen

Silti yhteistäkin löytyy.

Jalkapallo.

Ronaldinho soittaa rumpuja lasten kanssa.
SAMBA: Ronaldinho on iloinen sambajalkapallossa sekä sambamusiikissa. Tässä hän soittaa rumpuja lasten kanssa.

Monet unelmoivat saavuttavansa paremman elämän jalkapallon ja muiden urheilulajien avulla. Lasten ja nuorten iso esikuva Ronaldinho on upean jalkapallouransa ansiosta tämän unelman ilmentymä.

Siksi Ronaldinho sopii täydellisesti XXL:n uuteen mainokseen, jonka keskiössä ovat Rion katulapset sekä ristiriitojen ja luokkaerojen yli ulottuva urheilun yhdistävä voima.

Supertähden asemallaan Ronaldinho ei ole Brasiliassa pelkästään lasten sankari ja esikuva. Hän on henkilö, jonka kaikki tuntevat ja jota kaikki arvostavat. Hänen suorituksensa kentällä ovat saaneet aikaan ylpeyttä ja yhdistäneet ihmisiä luokkaerojen ja yhteiskunnallisen aseman yli. Siksi hänen keskeinen roolinsa mainoksessa oli itsestään selvä.

Sekki katulapsihankkeelle

Ronaldinho, Yvonne Bezerra Projeto UERESTA ja Anne Elisabeth Egeberg projektista Katulapset esittelee shekkiä.
ILO: Ronaldinho, Yvonne Bezerra Projeto UERESTA ja Anne Elisabeth Egeberg projektista Katulapset.

Eräänä toukokuun päivänä 2016 UERE-hankkeen lapset saivat kokea Marén favelassa jotain unohtumatonta.

Ronaldinho oli nimittäin mukana luovuttamassa XXL Children’s Foundationin 125 000 dollarin sekin Yvonne Bezerra De Mellolle ja Projeto UERE -hankkeelle.

Lue lisää XXL Children’s Foundation -säätiöstä tästä

Jalkapalloa ja urheiluvarusteiden jakoa

Monet UERE-koulun 420 lapsesta unelmoivat pääsevänsä pois favelasta. Ei siis ole ihme, että lapset olivat innoissaan huomatessaan itse Ronaldinhon ilmestyvän paikalle sekin kanssa.

Ja Ronaldinho täytti katulasten odotukset.

Tunnelma oli huipussaan, kun jalkapallotähti lähti UERE-paitaan pukeutuneena jalkapallokentälle pelaamaan ja pitämään hauskaa lasten kanssa.

Lisäksi Ronaldinho jakoi jalkapallopaitoja, jalkapalloja ja varusteita lapsille.

XXL:n Brasiliaan tuomat Adidaksen ja Selectin vaatteet ja varusteet tarjoavat UERE-hankkeen lapsille jatkossakin hienoja hetkiä jalkapallokentällä.

Ronaldinho: Tee kovasti töitä ja yritä kehittyä

Ronaldinho päätti vierailun lausumalla UERE-hankkeen lapsille muutamia innostavia sanoja köyhyydestä pääsemiseksi. Tässä on hänen puheensa:

 ˝Ensinnäkin tämä on suuri kunnia!

Teidän tapaanne minäkin olen kotoisin köyhistä oloista, slummista. Tiedän, millaista se on. Jalkapallo sai minut kulkemaan oikeaa polkua elämässä, joten uskokaa, että olette saaneet kultaisen mahdollisuuden. Se on totuus.

Kaikista täällä ei tule jalkapalloilijoita, mutta teistä tulee taatusti hienoja ihmisiä, jos jatkatte urheilua ja valitsette oikean tien. Onnea teille kaikille!

Olette fiksuja lapsia, ja monet teistä ovat taitavia pelaamaan jalkapalloa. Uskon teidän saaneen mahdollisuuden, josta monet lapset voivat vain haaveilla.

Tiedän mitä slummissa asuminen tarkoittaa, joten ymmärrän teitä jokaista. Tunnemme kaikki vaikeudet ja haasteet, mutta tiedämme myös, että se mikä on oikein, on oikein. Ja tämä on ihan oikein.

UERE antaa teille valtavan mahdollisuuden kehittyä hienoiksi ihmisiksi, joten voitte vain nauttia, nauttia, nauttia! Opiskelkaa vähän kaikkea – vähän jalkapalloa, vähän musiikkia, vähän kaikkea. Olkaa kohteliaita ja muistakaa, että kukaan ei voi ottaa teiltä pois sitä, mitä elämässä opitte.

Onnea, ja muistakaa, että teillä on tässä uusi ystävä. Jos tarvitsette minua, olen teitä varten.˝

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *