Työmatkapyöräily sopii kaikille

Pyöräile töihin! Kuntosi kasvaa ja säästät samalla luontoa.

Pyörä on kuntoilun kannalta loistava menopeli ja työmatkat tarjoavat monen kohdalla pyöräilyyn upeat mahdollisuudet. Samalla säästät luontoa. Työmatkapyöräily on monesti nopeampaa kuin autolla liikkuminen, ja myös taloudellisesti järkevää.

Monissa kaupungeissa pyöräily on nykyään entistä helpompaa. Pyöräilemällä vaikutat itse liikenteen vähentämiseen ja kaupunkiympäristön parantamiseen.

Kuvassa nainen kaupunkipyörän selässä.
PYÖRÄLLÄ SÄÄSTÄT AIKAA: Kaupungissa pyöräily on vaivatonta ja nopeaa.

Työmatkapyöräily

Työmatkapyörän valinnassa kannattaa ottaa huomioon ainakin:

  • Onko matkalla paljon mäkiä vai onko alusta tasainen
  • Minkälainen alusta (hiekkatiet, asfaltti)
  • Mikä on oma kunto
  • Tuleeko pyörä muuhunkin käyttöön
  • Millainen budjetti sinulla on
Mies pyöräilemässä töihin hiekkapolkua pitkin.
VALITSE OIKEA PYÖRÄ: Valitse pyörä alustan ja käyttötarkoituksen mukaan.

Pyörämallien eroja

Hybridipyörissä on 28″ renkaat, jotka rullaavat kevyesti niin asfaltilla kuin hiekka- ja sorateilläkin. Hybridipyörissä on pysty ajo-asento, ja niihin on mahdollista asentaa kaikki tarvittavat lisävarusteet, kuten lokasuojat ja tavarateline. Suosittelemme hydraulisia levyjarruja, ne ovat toimintavarmat ympäri vuoden. Hybridipyörä on loistava vaihtoehto ympärivuotiseen työmatkapyöräilyyn.

Cyclocross-pyörät ovat olleet jo pitkään erittäin suosittuja työmatkapyöräilijöiden keskuudessa. Virtaviivainen ajoasento vähentää tuulen vastusta, ja tekee pidemmästäkin matkasta miellyttävän. Cyclocross-pyörissä on maantiepyöriä leveämmät renkaat, joten ne soveltuvat hienosti myös hiekketeille. Cyclocross-pyöriin on mahdollista asentaa lokasuojat, ja tavarateline, ja haarukoissa on tilaa myös nastarenkaille.

Sähköpyörä on miellyttävä ja aikaa säästävä vaihtoehto. Se sopii työmatkapyöräilyyn erinomaisesti kunnosta riippumatta.

Osta työmatkapyörä

Pyörien ominaisuuksista

Suoran ohjaustangon edut ovat sen erinomaisessa ohjattavuudessa ja pystyssä ajo-asennossa. Suora ohjaustanko sopiikin hienosti juuri kaupunkikäyttöön. Maantiepyörissä ja cyclocross-pyörissä käytetty ”droppitanko” takaa alhaisen ilmavastuksen. Droppitanko soveltuukin pidemmille matkoille erinomaisesti.

Renkaissakin on valinnan varaa. Matalauraiset maantierenkaat ovat tasaisella alustalla nopeat. Maastopyörän jykeväkuvioiset ja leveät renkaat tarjoavat epätasaisella alustalla paremman pidon. Hybiridipyörissä on monesti 32 – 40mm leveät renkaat, jotka soveltuvat sekä asfaltille että hiekkatielle. Sekä hybridi- että cyclocross-pyörään on mahdollista asentaa nastarenkaat talven työmatkoja varten.

Polkimet eivät tule kaikkiin pyöriin automaattisesti mukana, joten se kannattaa huomioida tilausta tehdessäsi. Lukkopolkimet tehostavat polkemistasi noin 40 %, muistathan että lukkopolkimilla pyöräily edellyttää pyöräilykenkiä.

Nainen pyöräilee kaupungissa.
ETENE NOPEASTI: Monesti pyöräilijä ohittaa auton kaupunkiliikenteessä.

Lisävarusteet

Lokasuojat suojaavat vaatteitasi ja pitää sinut kuivana. Lokasuojia on saatavilla lähes kaikkiin pyörämalleihimme. Kiinteät lokasuojat kestävät käytössä pidempään, kun taas irroitettavat ”pikalokasuojat” painavat vähemmän ja voidaan kiinnittää tarpeen mukaan.

Tavarateline on hyvä lisävaruste työmatkapyöräilyssä. Siihen saa kiinnitettyä pyöräilylaukun, johon mahtuu kannettava tietokone, sadevarustus ym. Hybridi- ja kaupunkipyörissä on valmiit kiinnityspaikat tavaratelinettä varten, mutta myös maastopyörään saa tarakan, kun sen kiinnittää esimerkiksi satulatolppaan.

Satulalaukkuja löytyy runsas valikoima käyttötarpeen mukaan. Ne voidaan kiinnittää tavaratelineeseen, runkoon, satulan alle tai ohjaustankoon. Satulan alla tulisi vähintään olla pieni laukku korjausvälineitä ja työkaluja varten.

Osta pyöräilyvarusteet

Turvallisuus

Kypärän tulisi istua päähän mukavasti ja siinä on oltava säätömahdollisuus. Hyvät ilma-aukot lisäävät käyttömukavuutta kesäkuumalla.

Lukkoja on monenlaisia; runkolukot, vaijerilukot, taittolukot, U-lukot. Suosittelemme käyttämään runkolukon lisäksi joko U-lukkoa tai vaijeria, jolla saat lukittua pyörän telineeseen kiinni.

Osta kypärä Osta pyörälukko

Nainen kaupungissa hybridipyörällä
TERVEELLISTÄ JA YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISTÄ: Työmatkapyöräily on hyväksi itsellesi ja muille.

Vaatteet

Säänmukainen vaatetus tekee työmatkapyöräilystä miellyttävää. Tuulen- ja vedenpitävä housu-takki-yhdistelmä on hyvä hankinta, Suomen kesästä ja säästä kun ei koskaan tiedä. Pyöräilyhanskat suojaavat tuulelta, ja pitävät kädet lämpöisinä kylminä ja tuulisina päivinä.

Osta pyöräilyvaatteet

Työmatkapyöräilyyn sopivia pyörämalleja

1. Sähkö: Moottori on hyvä apu ylämäissä, saatavana myös maastopyöräversiossa
2. Kaupunki: Mukava, pysty ajoasento, muutama vaihde ja jalkajarrut
3. Maasto (XC/MTB): Etupäässä epätasaiselle alustalle, runsaasti vaihteita
4. Hybridi: nopea asfaltilla, toimii epätasaisella alustalla, runsaasti vaihteita
5-6. Cyclocross (CX): Nopea asfaltilla ja epätasaisella alustalla, runsaasti vaihteita, virtaviivainen ajoasento

Kuvassa työmatkailuun sopivia pyöriä.
VALINNAN VAIKEUS: Tutustu yllä oleviin vinkkeihin ja valitse itsellesi sopiva pyörä.
Osta työmatkapyörä

Mukavaa työmatkapyöräilyä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *