Retkeily- ja kotateltan huoltovinkit

Onko sinulla teltta, kotateltta tai loue? Tässä vinkit niiden huoltoon. Hyvin huollettuna varustus kestää hyväkuntoisena sukupolvelta toiselle.

Pääkuva: Bergans

Hyvässä teltassa tai laavussa retkeilijä on säältä suojassa, silloinkin jos sade yllättää tai tuuli yltyy. Kokosimme tähän alle muutamia helppoja vinkkejä siitä, kuinka voit pitää teltastasi huolta ja välttyä ikäviltä yllätyksiltä luonnossa.

Teltat XXL:stä Kotateltat XXL:stä

Teltan kuivaus telttaretken jälkeen

  • Teltta on helppo kuivattaa, kun sen ripustaa kahden tuolin yli kuivumaan. Telttakankaan on oltava täysin kuiva, ennen kuin  teltta rullataan säilytyspussiin. Isomman kotateltan voi ripustaa useammalle tuolille tai pihamaan kuivaustelineeseen, jos sellainen on käytettävissä. Tarkista, että kangas ei jää ruuveista tai reunoista kiinni ja repeydy.
  • Paras tapa varastoida retkeilyteltta tai suurempi kotateltta on ripustaa se kuivaan ja viileään tilaan. Jos teltta kuitenkin joudutaan pakkaamaan säilytyspussiin, tarkista että se on aivan varmasti kuiva. Kosteaan telttaan saattaa muodostua hometta ja pahaa hajua.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: Hyvä leiripaikka kruunaa telttaretken!

Sininen telttakangas kuivumassa kahden tuolin yli heitettynä
TELTAN KUIVAUS: Muistathan telttaretkeilyn jälkeen myös kuivattaa teltta. Hyvä keino on kuivattaa ulkoilmassa, vaikka tuolien yli heitettynä. Telttakankaan on oltava täysin kuiva ennen kuin se pakataan takaisin pussiin.

Tarkista, tuliko reisussa kankaaseen repeämiä

– Älä unohda korjata telttakangasta jos siihen on tullut repeämä. Teltta tulisi aina olla käyttövalmis seuraavaa retkeä varten. Pienet repeämät voit korjata itse korjaussarjasta löytyvien tarvikkeiden avulla. Isommat vahingot kannattaa jättää valmistajalle korjattavaksi.

– Telttakaaret tulisi myös tarkistaa, kun teltta puretaan. Katso löytyykö niistä vaurioita, kuten teräväksi murtuneita kohtia, jotka voisivat vaurioittaa telttakangasta.

– Muista tarkistaa telttaköydet ja kiristyslukitukset. Nämäkin voi tarvittaessa vaihtaa uusiin.

– Kun teltta on ollut muutaman vuoden käytössä, sen vedenpitävä pintakäsittely on saattanut vanheta. Uusi pintakäsittely varmistaa sen, että kangas varmasti hylkii vettä ja vesi valuu pisaroina kankaasta.

Huolto-, pesu- ja kyllästysvinkkejä voi pyytää lisää XXL-tavaratalosta outdoor-osastolta.

Telttavarusteet

 

LUE MYÖS: Ensi kertaa yöretkelle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *