Ei ole villan voittanutta kesälläkään

Villa lämmittää talvella, mutta tiesitkö, että villan käyttöominaisuudet sopivat myös kesään. 

Pääkuva: Ulvang

Kesävaelluksilla, vesillä ja ulkona liikkuessa ohut, lyhythihainen villasta valmistettu T-paita on mainio vaate. Liian lämmin ja hiostava, ajattelet kenties? Se ei aina pidä paikkaansa.

Viisi syytä, miksi kesäkuntoiluun kannattaa valita ohut, villakuidusta valmistettu urheilupaita.

1. Ohut villaneule säätelee lämpöä

Villa ei hiosta, eikä kylmetä. Kesällä liikkuessa tulee helposti hiki ja keho pyrkii viilentämään ihoa hikoilemalla. Puuvillapaita ei hetkessä kuivukaan ja etenkin pilvisellä tai hiukan tuulisella säällä siinä tulee helposti vilu.

Merinovilla taas tasaa lämpötilaerot luonnostaan. Se imee itseensä kosteuden ja päästää hien haihtumaan. Villa pitää lämmön tasaisena. Villa on kuumalla viileä ja kylmällä lämmin.

2. Villa haihdutta hien iholta

Kosteus imeytyy villakuidun sisään, ja siksi neule tuntuu ihanan kuivalta ihoa vasten. Villan ainutlaatuinen rakenne pystyy suhteessa omaan painoonsa sitomaan jopa 35 % kosteutta tuntumatta kostealta. Siksi villakuitu on hyvä vaihtoehto retkeilyyn ja kesäsoutuun oikea vaatevalinta.

3. Villa on luonnollinen UV-vaate

Ihoa on hyvä suojata auringolta, etenkin kesäaikaan. Merinovilla tarjoaa luonnostaan erittäin tehokkaan ja turvallisen suojan auringon haitallisia UV-säteitä vastaan. Villakuidun aurinkosuojakerroin on jopa 40+.

 

Villa, naiset Villa, miehet

4. Urheiluvaate, joka ei haise

Villa ehkäisee luonnostaan bakteerikasvua – eikä sen pahaa hajua ehkäisevä teho häviä pesussa. Villaan imeytynyt kosteus haihtuu nopeasti eivätkä bakteerit, joista haju lähtee, viihdy villan suomumaisessa pintarakenteessa.

Siksi villavaatetta voi käyttää useampia kertoja ilman, että se haisee hieltä. Hyvä puoli on myös, ettei sitä tarvitse pestä kovin usein. Kuntoilun jälkeen villavaate on kuitenkin muistettava ripustaa johonkin kuivumaan.

5. Villa on ympäristöystävällinen valinta

Villa on uusiutuvaa, biologisesti nopeasti hajoavaa kuitumateriaalia ja siksi luonnon kuiduista kaikkein ympäristöystävällisin. Villa on kestävää, se ei repeydy ja se säilyy muuttumattomana pitkään. Villavaate sopii kierrätettäväksi, joko perheessä tai kierrätyskeskuksen kautta. Villa on myös ympäristöystävällinen materiaali, koska sitä ei tarvitse pestä yhtä usein kuin muita tekstiilejä. Siksi villaa voi käyttää hyvällä omallatunnolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *