Näin valitset lapselle kunnolliset kengät

Hyvät ja mukavat kengät hellivät pieniä jalkoja. Tässä saat vinkkejä siihen, mitä lasten jalkineissa pitää ottaa huomioon.

Lapset ovat yleensä hyvin aktiivisia, ja he kävelevät päivän aikana helposti 10 000–20 000 askelta sekä kovalla että pehmeällä alustalla.

Sen vuoksi on erittäin tärkeää, että lapsella on jalassaan hyvät kengät, joiden avulla hän pystyy säilyttämään tasapainonsa ja välttämään myöhemmin ilmeneviä kiputiloja.

Lasten kengät

Valitse oikea koko

Jalassa hyvin istuva kenkä antaa parhaimman käyttäjäkokemuksen.
Hyvin istuva kenkä on oikean pituinen ja levyinen, ja pojilla on usein leveämpi jalka kuin tytöillä. Hyvä nyrkkisääntö on hankkia jalan muotoon sopiva kenkä – leveään jalkaan leveä ja kapeaan kapea kenkä.

Hyppeleviä lapsia muuria vasten.
HAUSKANPITOA: Hyvät jalkineet lisäävät liikunnan iloa. (Valokuva: Puma)

12 millimetriä

Monet vanhemmat ostavat lapselleen pituusmitaltaan liian suuret kengät, koska he haluavat niissä olevan kasvunvaraa. Liian suuret kengät ovat kuitenkin epämukavat ja ne tukevat jalkaa huonosti.

Kenkien koko vaihtelee eri valmistajilla, joten kokeilematta ostetut kengät ovat helposti liian suuret tai liian pienet. Isonvarpaan ja kengänkärjen sisäpuolen välinen optimaalinen etäisyys on 12 mm. Silloin jalat voivat kasvaa jonkin verran kenkien tuntuessa edelleen mukavilta, ja jaloilla on hieman liikkumavaraa, kun ne päivän aikana hikoilevat ja turpoavat.

Muista tarkistaa lapsen kenkien koko joka toinen kuukausi, koska lapsen jalat voivat kasvaa hyvinkin epätasaisesti vuoden aikana. Pienen lapsen jalat kasvavat vuodessa 15–18 mm.

Lapsen jalat saappaissa.
LAATU: Viking-saappaat sopivat erinomaisesti leikkiin.

Tuki ja joustavuus tärkeää

Lasten jalat kehittyvät jatkuvasti. Pikkulapsilla on jaloissaan enemmän rustoa ja heidän lihaksensa ovat vielä liian heikot pitääkseen jalat tukevasti oikeassa asennossa kengissä. Jotta kengät tukisivat jalkoja kunnolla, kantakapin on oltava kiinteä, mutta ei jäykkä. Tämä on erityisen tärkeää juoksukengissä.

Kengän pohjaa on voitava kiertää kevyellä vastuksella, ja sen on taivuttava kantapäästä kärkeen. Kengän on oltava sopivan pehmeä, jotta lapsi pystyy kävelemään, juoksemaan ja kiipeämään kunnolla.

Tästä löydät XXL:n lastenjalkinemalliston

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *