Voimaharjoittelu painoliivillä

Testasimme Abilican uutuusvälineet kotikuntoiluun.

Mies kuntoilee painoliivit päällä.
HAASTETTA: Kokeile tehdä askelkyykkyjä ja vastaavia liikkeitä painoliivit päällä. Teho paranee huomattavasti. (KUVA: Abilica)

PÄÄKUVA: Abilica

Lihaskunnon kasvattaminen ei välttämättä edellytä kuntokeskuksen jäsenyyttä. Voimaa ja lihaskuntoa voidaan kehittää myös niin sanotusti kotikonstein.

Kotikuntoilun hyödyt ovat ajankäytössä. Sitä voi tehdä silloin, kun itselle sopii eikä salimatkoihin kulu aikaa. Omalla kehonpainolla, oikealla tekniikalla ja mielikuvituksella pääsee pitkälle.

Vielä pidemmälle pääset ottamalla käyttöön muutamia kotikuntoiluun kehitettyjä välineitä.

Testasimme Abilicalta tullutta kahta uutta kotikuntoiluun kehitettyä välinettä.

Abilica Weightvest Flexi – uskomattoman tehokas painoliivi

Abilica Weightvest Flexi on laadukas painoliivi. Painot, yhteensä 1,25–10 kg, ovat jaettu kahdeksaan pieneen pussiin. Pusseja voi lisätä tai poistaa tarpeen mukaan.

Painoliivi sopii moniin harjoituksiin, esimerkiksi rappujuoksuun, polvikyykkyyn, ponnistusvoimaa kehittäviin hyppyihin, punnerruksiin, dippeihin ja leuanvetoihin. Painoliivi tuo lisätehoja myös juoksuharjoitteluun. Muista kuitenkin, että lisäpainot voivat rasittaa selkää. Älä siis liioittele.

Kokeilimme painoliiviä muutamissa harjoituksissa. Se oli meillä päällä, täysillä painoilla, käsipunnerruksissa, polvikyykyissä, käänteisessä soudussa ja burpee-liikkeissä. Paino todella tuntui lihaksissa. Painoa kun kertyi hetkessä 10 kg.

Liivi istui loistavasti ja paino jakaantui tasaisesti. Pelko siitä, että liivi roikkuisi epämukavasti oli turhaa. Liivi istui kuin valettu. Rinnan yli ja vyötäröstä kiristettävät remmit saivat liivin istumaan todella mukavasti. Ja liivi on tehokas. XXL:stä testiin osallistuneilla oli lihakset hellinä seuraavana päivänä.

Loppuarviointi: Abilica Weightvest Flexi on erinomainen valinta kun haluat kotitreeneistä enemmän irti. Tunnet taatusti, miten lihakset tekevät työtä ja harjoittelu on haastavampaa.

Mies tekemässä leuanvetoja painoliivi päällä.
HAASTA ITSESI: Leuanvedot Abilican painoliivissä. (KUVA: Abilica)

Abilica EqualizerBars koko kehon yleisharjotteluun

Vähemmälläkin kuntoiluvarustuksella selviää. Siitä Abilican Equalizer-putket ovat hyvä esimerkki. Kestävät ja pystyssä hyvin pysyvät putket mahdollistavat koko joukon voimaharjoituksia.

Abilican Equalizer-tangot sopivat erityyppisiin punerruksiin. Näillä voi tehdä tankopunnerruksia, hindu-punnerruksia, dippejä, käänteistä soutua, leuanvetoja maasta makuulta, polvinostoja, jalkanostoja.

Punneruksia tekevä nainen.
ASTETTA HAASTAVAMPAA: Abilican Equalizer-putkilla punnerruksista saadaan haastavammat. Hyvä apuväline jos haluat oppia tekemään punnerrukset käsillä seisten. (KUVA: Abilica)

Equalizer-putket ovat erinomaiset ponnistusvoiman kehittämiseen sekä venyttelyyn.
Abilican Euqualizer Bars -putket sopivat sisä- ja ulkokuntoiluun. Säädettävät putket sopivat myös epätasaiselle alustalle.

Me testasimme putkia soutuun (painoliivillä ja ilman), polvinostoihin, mobiliteettiharjoituksiin sekä kiertopaaluna burpee-harjoituksissa. Harjoittelu oli tehokasta ja hiki nousi pintaan.

Loppuarviointi: Equalizer Bars -putket tekevät harjoittelusta monipuolisempaa kuin harjoittelu pelkästään kehonpainolla. Ne sopivat sekä aloittajalle että harjaantuneelle kuntoilijalle, koska niillä on mahdollista tehdä todella monia harjoituksia.

Harjaantunut lihaskuntoilija voi lisäksi yhdistää putkitreenit painoliiviin. Elleivät dipit vielä suju, saat dippeihin apua  jumppakuminauhasta.

XXL:stä saat kaikki tarvitsemasi välineet kotikuntoiluun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *