Varusteet parempaan juoksuun

Periaatteessahan lenkkeilyyn tarvitaan vain hyvät juoksukengät, ja lenkkivaatteet. Uudet jutut kuitenkin aina piristävät. Nämä juoksuvarusteet tuovat juoksuharjoitteluun uutta intoa ja lisäpotkua.

Urheilukello

Garmin Forerunner 235
Garmin Forerunner 235

Lenkille lähdetään helposti täydellä innolla ja liian kovalla vauhdilla. Suunniteltu tunnin lenkki saattaa hyytyä jo 15 minuutin kuluttua. Voimat ovat lopussa ja lenkkeilijä joutuu tunnustamaan, että kunnonkohennus ei tältä osin mennyt ihan suunnitellusti.

Sykekellosta on tässä apua. Sykekellon huippuohjauksessa sykealueet eivät ylity, ja matka taittuu tehokkaammin. Kestävyyden ja nopeuden kehittämiseen sykemittarissa tulisi olla intervallijuoksuun ajastin sekä GPS, joka rekisteröi etäisyyden ja nopeuden.

Lisää sykemittarilla harjoittelusta tästä.

Käsivarsikotelo ja juoksuvyö

Kännykkää voi juostessa pitää käsivarsikotelossa. Musiikista saa kivasti lisäpuhtia, ja Forcian käsivarsikotelossa puhelin ei ole tiellä. Juoksuvyö on hyvä vaihtoehto. Siihen mahtuu mukaan otettavaksi jo hiukan enemmän.

Urheilukuulokkeet

Korvista tipahtelevat ja huonosti istuvat kuulokkeet ärsyttävät. Kannattaa valita juoksuun kehitetyt kuulokkeet, jotka pysyvät korvissa. XXL:ssä on erilaisia nappikuulokkeita sekä uudenlaisia luukuulokkeita, jotka erityisesti sopivat kaupunkilenkkeilyyn, koska näitä käyttäessä kuulee myös liikenteen äänet.

 

Juoksusukat

Stance Endeavor Tab, miesten juoksusukat.
Stance Endeavor Tab, miesten juoksusukat.

Puuvillasukat ovat juoksussa hankalat. Nihkeinä niistä saattaa saada hiertymiä ja vesirakkuloita. Tekniset juoksusukat pysyvät kuivina ja pehmeinä, ne eivät mene kurttuun eikä niistä aiheudu hiertymiä.
Vaivaavatko lihaskrampit juoksussa? Kompressiosukat voivat ratkaista ongelman. Ne sopivat myös pitkän matkan juoksuun.

Hiertymiin kehitetyt rakkolaastarit

Juoksuharrastukseen tulee helposti pitkä tauko, jos lenkkeillessä syntyy hiertymiä tai vesirakkuloita. Hiertymiin kehitetyt rakkolaastarit ovat tehokkaita ja monesti hiertymä sen avulla unohtuu täysin. Näitä voi myös käyttää hiertymien ennaltaehkäisyyn.

Pohjalliset

52 Bones Arch Support System -irtopohjat.
52 Bones Arch Support System -irtopohjat

Monesti hyvät juoksukengät riittävät pehmentämään juoksuaskelta. Jos juoksu kuitenkin rasittaa polvia, selkää ja lantion seutua, kannattaa kokeilla irtopohjia. Arch Support System tarjoaa jalkapohjaan tukea.  52 Bones valmistaa sarjaa ja vaihtoehtoja on kolme – matalaa, mediumtason ja korkeaa holvikaarta varten. Irtopohjalliset tukevat ja vaimentavat.

Juoksureppu

One Way XC -juoksureppu
One Way XC -juoksureppu

Edessä pitkäkin lenkki? Ja mukaan pitäisi saada vaihtovaatteet tai varustusta? Hyvä juoksureppu ratkaisee ongelman, ja se istuu  tiiviisti selkää vasten heilumatta. Juoksureppuja on saatavana nesteytysjärjestelmällä ja ilman. Juomareppu on kätevä ja siihen mahtuu sekä varustusta että nestettä. Haluatko ottaa mukaasi vain vettä? Silloin juomavyö on oikea ratkaisu.

Lue myös: Intervallisuosikki: 4×4

Juoksukengät Lenkkivaatteet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *