Pukeudu talvijuoksuun

Hyvät juoksuvaatteet, kunnon talvilenkkarit ja oikea asenne. Siinä kolme kovaa talvijuoksuun. Koe uusia elämäyksiä ja jatka juoksua läpi talven! Silloinkin kun ulkona tuiskuttaa lunta tai maa on liukas. Tästä vinkit talvijuoksuun!

Liikkeellelähtö voi sään kylmetessä olla hiukan tavallista haastavampaa.

Sohvalla löhöily saattaa talven pimeydessä houkutella enemmän kuin talvilenkkeily. Jos ylös pääsee, houkutus on suuri lähteä kuntokeskuksen juoksumatolle.

Talvella emme kuitenkaan ole sidottuja sisäkuntoiluun vaikka juoksumatolla juokseminen aina silloin tällöin mukavaa onkin. Joskus on ihan hyvä lähteä ulos raittiiseen ilmaan. Mikä on sitä paitsi mukavampaa kuin lämmin sauna tai suihku, talvisäässä juostun lenkin jälkeen. Tästä vinkit talven juoksuelämyksiin.

Treenivaatteet Juoksukengät

 

Lähikuvassa nainen pinkissä treenipaidassa.
FUNKTIONALISUUTTA JA MUKAVUUTTA: Gore Sunlight Lady Thermo Shirt on tyylikäs ja mukava juoksupaita. Miellyttävän lämmin. Talvijuoksuun täydellinen.

Juoksukengissä on talvella oltava pitoa

Älä ole kuin Bambi liukkaalla jäällä. Paranna turvallisuutta joko nastallisilla juoksukengillä tai nastallisilla liukuesteillä.

Nastalliset juoksukengät
Nastalenkkareilla juokseminen saattaa alussa tuntua hiukan oudolta, pohja on jonkin verran kovempi. Juoksutuntuma nastapohjallisilla ei ole ihan sama kuin tavallisilla juoksukengillä. Pito jäisillä teillä on kuitenkin ylivoimainen.

Nastakengät
Icebug Aurora BuGrip naisten malli
Icebug Aurora BuGrip naisten malli

Kengänpohjiin vedettävät nastalliset liukuesteet
Hyvä ja edullinen vaihtoehto on hankkia juoksulenkkareihin nastalliset liukuesteet. Voit käyttää samoja lenkkareita ympäri vuoden. Talven sohjokelissä kastuneet lenkkarit saattavat kuitenkin kylmettää. Mikäli pelkäät varpaiden kylmettymistä, kokeile vedenpitävällä Gore-Tex®-kalvolla varustettuja juoksukenkiä, jotka toimivat kesät talvet.

On makuasia, valitsetko valmiit nastalliset juoksukengät tai liukuesteet. Valintaan vaikuttaa, miten usein ja kuinka pitkiä matkoja juokset. Kysy apua osaavilta myyjiltämme. Tavaratalossamme voit rauhassa tutustua valikoimaamme.

Tavalliset juoksukengät riittävät kuitenkin hyvin kun juoksureitit ovat kovaksi puristettua lunta.

Näin pukeudut talven juoksulenkille

Gore Sunlight Thermo, naisten juoksutrikoot
Gore Sunlight Thermo, naisten juoksutrikoot

Periaatteessa pukeutuminen talven juoksulenkille on suhteellisen helppoa. Mieti, paleletko yleensä talvella helposti.

Pue mieluummin päälle useampia ohuita kerroksia kuin yksi paksu. Vaatekerrosten välinen ilma lämmittää ja eristää.

Gore Sunlight GWS, naisten juoksutakki
Gore Sunlight GWS, naisten juoksutakki

Kannattaa pukeutua niin, että ennen kuin lähdet juoksemaan, palelet hiukan. Jos jo lähtiessä on lämmin, tulee juostessa taatusti liian lämmin. Ota mielummin juoksureppuun mukaan lisäkerros, jos pelkäät että juoksun aikana tulee kylmä.

 

 

Juoksureput

 

Sisimmästä uloimpaan

Valitse ihoa lähinnä tiukkaan istuva aluskerrasto, joka imee iholta hien. Aluskerraston on siirrettävä kosteus iholta. Valitse synteettisestä materiaalista valmistettu tekninen aluskerrasto jos juokset kovassa tempossa. Valitse villainen aluskerrasto ellet pidä kovaa tempoa tai jos helposti palelet. Villa lämmittää synteettimateriaalia paremmin kosteana.

Aluskerrastot

Kylminä pakkaspäivinä päälle kannattaa pukea välikerrosvaate. Sen tulee eristää ja kuljettaa pois kosteutta. Välikerrosvaate voi olla villaa tai synteettistä materiaalia. Muistathan, että juuri  ilmakerros vaatteiden välissä lämmittää, joten älä valitse liian tiukkaan istuvaa välikerrosvaatetta.

Tästä voit tutustua XXL:n urheilupaitoihin ja eristäviin välikerrospaitoihin.

Ulkokerroksen on suojattava kylmältä viimalta ja kenties räntäsateelta. Silti sen on päästettävä kehon hikihöyryt haihtumaan. Hyvä vaihtoehto on tuulta- ja vettä hylkivä juoksutakki, jossa on hyvät hengittävät ominaisuudet.

Juoksutakit
Craft Brilliant 2.0-otsapanta
Craft Brilliant 2.0-otsapanta

 

Talvijuoksuun kuuluu vielä pipo tai otsapanta, juoksuhanskat ja mielellään myös tuubikauluri teknistä materiaalia. Jos varpaita helposti palelee, tekniset sukat voi vaihtaa ohuisiin villasukkiin.

Talvella illat ovat pimeitä ja heijastin on tärkeä ja parantaa turvallisuutta. Heijastinliivi tekee tehtävänsä.

Heijastimiin pukeutunut mies pimeällä.
HEIJASTIMET: Paranna turvallisuuttasi. Käytä heijastimia. Goren talvijuoksuvaatteissa on useita heijastavia yksityiskohtia.

Löydät kaiken tarpeellisen talvijuoksuun osoitteessa XXL.fi sekä tavarataloistamme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *