Polkujuoksussa mieli rauhoittuu

Tauota asfalttiviidakko, kiristä maastojuoksukengät jalkaan ja ampaise metsään.

Onnekkaimmat pääsevät ponkaisemaan suoraan etuoveltaan metsään. Mutta meistä useimmat kohtaavat kuitenkin asfaltin ovesta ulos astuessa. Lenkkeily asfaltilla on ajallisesti tehokasta. Siinä on ehdottomasti puolensa, mutta jos taakseen jättää kaupunki- ja lähiömaisemat edestään löytää ainakin jossain vaiheessa tuoksuvan metsän ja polkujuoksuun kutsuvat pehmeät polut.

Polkujuoksussa on etunsa, tässä muutama:

Metsäpolku juoksuun ja pyöräilyyn.
LUONNON RAUHAA: Polkujuoksu säästää niveliä ja on balsamia sielulle.

1.  Säästää selkää ja polvia: Kovalla asfaltilla juokseminen rasittaa pitkän päälle selkää ja polvia. Poluilla on pehmeämpi juosta. Se on vaihtelevampaa ja maaston luonnollinen vaimennus on nivelille hyväksi.

2. Saa unohtamaan väsymyksen: Keskittyminen on koko ajan päällä. Maaston muodot vaihtuvat ja joudut tekemään äkkiliikkeitä. Koska jatkuvasti joudut keskittymään siihen, mihin astut, et edes huomaa väsyväsi.

3. Tehokas treenimuoto: pohjan vaihtelevuus, ylä- ja alamäet tarjoavat luonnollista intervallijuoksua. Se kehittää kuntoa ja vahvistaa juoksuaskelta. Lisäksi pääset parantamaan tasapainoa ja lihasvoimaa.

4. Rauhoittava hiljaisuus: Polkujuoksussa ei ole kyse pelkästä kuntoilusta. Kiireisestä arjesta ja arjen hälystä on joskus hyvä irrottautua. Joskus poluilla ei näy muita ja pääset nauttimaan luonnosta ylhäisessä yksinäisyydessäsi. Voit rauhassa palautua ja tankata energiaa.

5. Kylkiäiseksi saat upeita luontokokemuksia: Metsään kajastuva valo ja rehevien lehtojen linnunlaulu rauhoittaa. Ehkä ohitsesi vilahtaa valkohäntäkauris. Polkujuoksussa kaikki on mahdollista.

6. Polkujuoksu on hauskaa: Loppuvinjettinä voi vielä todeta, että poluilla juokseminen on todella hauskaa. Laji koukuttaa nopeasti. Polkujuoksuaaltoon kannattaa ilman muuta heittäytyä mukaan.

Valitse maastoon sopivat juoksukengät

Maastojuoksu ei vaadi kovinkaan merkillistä varustusta. Hanki silti hyvät kengät.  Hyvät maastojuoksukengät tarjoavat parhaan mahdollisen pidon. Ne myös tukevat jalkaa poluilla ja epätasaisessa maastossa.

Hyvissä maastojuoksukengissä on jykevämmät pohjat. Niissä on usein nappulat ja ne tarjoavat loistavan pidon kalliolla, juurakossa ja mutaisilla poluilla. Joskus polkujuoksussa astuu hassusti. Vauhdissa jalkaa ei aina ehdi asettaa oikein. Tukevat maastojuoksukengät vähentävät nyrjähdysten vaaraa ja matka jatkuu pelkällä säikähdyksellä.

Tutustu XXL:n maastojuoksukenkien valikoimaan.

Maastojuoksija sitomassa kengännauhoja.
HYVÄT MAASTOJUOKSUKENGÄT. Maastoon varta vasten kehitetyt kengät parantavat juoksukokemusta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *