Kevytretkeilyyn Helsport Superlight -teltta

 

Tässäpä kevyt teltta, jota on mukava kantaa.

Pääkuva: Helsport

Ihme kyllä rinkka aina täyttyy ääriään myöten ja painoa kertyy. Kun rinkkaan vielä lopuksi kiinnittää teltan, monelta menee sormi suuhun.

Liian painava teltta on yleensä suurin yksittäinen, rinkan kokonaispainoon vaikuttava tekijä. Normaalikuntoiselta outdoor-harrastajalta turhien lisäkilojen kantaminen vaatii energiaa ja saattaa rasittaa niveliä turhanpäiten.

Helsportin Superlight-teltta on nimensä mukaisesti huippukevyt.

Kevytretkeilyä parhaimmillaan

Kuvassa Real Turmat -valmispusseja luonnossa kuvattuna
MAISTUVAA RETKIRUOKAA: Keitä vesi ja nauti maukas retkiateria luonnon helmassa. Kevennä rinkkaa pakastekuivatulla ruualla.

Helliksenin Nora Helsportista kävi kertomassa Superlight-telttasarjasta. Markkinoille on vihdoinkin tullut sen verran kevyt telttaperhe, että itse patikkamatka on yhtä mukavaa kuin leirielämä.

– Superlight-kevytteltat sopivat retkeilyyn alkukeväästä loppusyksyyn, Nora kertoo.

Kolmen hengen Superlight-kevytteltta painaa vain 1,85 kg! Painoa siis säästyy tavalliseen kolmen hengen Fjellheimen-telttaan verrattuna 1,3 kg.

Turhan telttapainon sijaan mukaan voi ottaa vaikka enemmän ruokaa tai varustusta. Pakastekuivattuja Real Turmat -retkiateriapusseja voi ottaa mukaansa 8–10 pakettia tai mukaan ehkä tarvitaan kookkaampi kirves tai saha? Tai sitten patikoidessa voi ihan vaan nauttia rinkan keveydestä.

Kevyt-teltasta on iloa vuosiksi

Nora antaa hyviä vinkkejä kevyt-telttaa harkitsevalle.

– Teltan huolellinen kuivaus pätee kaikkiin telttoihin, mutta on erityisen tärkeää, jos hankkii Superlight-teltan. Kun teltasta pitää hyvää huolta, pitää sen puhtaana ja antaa kuivata huolella, teltasta on iloa vuosiksi.

Helsport Superlight

Pystytyksen yhteydessä teltan erikoiskevyttä kangasta kannattaa käsitellä hiukan varoen.

– Telttakaaret tulisi pujottaa kaarikujiin varovasti ja maapohjan suhteen tulisi varmistaa, ettei alle ei jää teräviä kiviä, Nora huomauttaa.

Superlight-kevyttelttojen kangas on kuitenkin erittäin repäisykestävää ja laadultaan huomattavasti kestävämpää kuin mitä ensituntumalta saattaisi ajatella.

Talviteltat

Jos suunnitelmissa on tehdä useampia retkiä myös talvisaikaan, kannattaa mieluummin harkita Helsportin X-TREM- ja PRO-sarjan telttoja. Molemmissa on talvikäyttöön sopivat ilmaventtiilit ja jykevät yksityiskohdat, joskin ne ovat hitusen verran painavammat kuin Superlight-teltoissa.

Helsportin Superlight -telttaperheen kevennys onnistui näillä keinoilla:

  • Tuuletusjärjestelmä on toteutettu mahdollisimman yksinkertaisin keinoin, se toimii hyvin ja on kevyt
  • Telttakaarien päätyholkit ovat puolta pienemmät verrattuna muihin Helsportin telttoihin
  • Telttakiilojen lenkit ovat kevyttä ja kestävää kangasta. Ne ovat vaihdettavissa ja halutessa pidennettävissä
  • Telttanarujen kiinnityspisteet ovat erittäin yksinkertaiset kuitenkin täyttäen Helsportin vaatimukset repeytymislujuudesta
  • Telttanarujen kiristysmekanismi on valmistettu pakkasenkestävästä muovista
  • Telttakiilat ovat kevytalumiinia ja yksi telttakiila painaa vain 6 grammaa
  • Telttakangas ja -telttakaaret ovat kestävää ja kevyttä materiaalia.

Lue myös: Ensi kertaa yöretkelle
Lue myös: Telttailun varustevinkit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *